ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Σχετικά με εμάς

Το 1991 ο Νικόλαος Πετεινής φύτευσε το πρώτο του αμπέλι. Για χρόνια, με υπομονή και αγάπη, μεγαλώνει και φροντίζει την ‘οικογένεια’ των αμπελιών που εκτείνονται στο κτήμα όπου βρίσκεται και η κατοικία της οικογένειας.

Η Ακροθέα ιδρύθηκε με όραμα την παραγωγή κρασιού εξαιρετικής ποιότητας, εξειδικευμένου και μοναδικού γευστικού χαρακτήρα, προσεγμένης παρουσίασης, περιορισμένης συνειδητά παραγωγής, υψηλής αναγνωρισιμότητας και τελικά συλλεκτικής αξίας. Το κρασί αυτό καλλιεργείται, παράγεται, διανέμεται, προωθείται από την ίδια την εταιρία, σε άμεση επαφή (προσωπικά εάν είναι δυνατόν) με τον κάθε καταναλωτή, με σκοπό δημιουργίας club φίλων, και τελικά «κοινωνών» της όλης μας προσπάθειας.

Η εταιρία τα τελευταία χρόνια έχει προχωρήσει επιπλέον στην τοποθέτηση των προϊόντων στην αγορά καλών εστιατορίων, ξενοδοχείων καθώς και σε επιλεγμένα καταστήματα βιολογικών εδεσμάτων και εκλεπτυσμένων τροφών της μακραίωνης ελληνικής μεσογειακής διατροφής, στην Ελλάδα, στη Γερμανία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, χωρίς φυσικά να σταματά αυτό την πώληση των προϊόντων της απευθείας σε ιδιώτες φίλους του οίνου μας!

Ο συνδυασμός τοποθεσίας, προσωπικής φροντίδας αλλά και υψηλής οικολογικής συνείδησης δίνουν το αποτέλεσμα που θα βρείτε στα μπουκάλια.
Τηρήθηκαν αυστηρά κριτήρια στις επιλογές των τοποθεσιών που βρίσκονται τα αμπέλια (σημεία με καθαρά νερά πηγών, μηδενική ατμοσφαιρική και εδαφική ρύπανση, κ.α.), έτσι ώστε να εξασφαλίζονται οι άριστες συνθήκες για να παραχθούν τα σταφύλια που θα δώσουν αργότερα τις επιθυμητές γεύσεις και αρώματα. Όλα τα κτήματα όπως και το οινοποιείο ελέγχονται και πιστοποιούνται επισήμως για τον βιολογικό τρόπο καλλιέργειας εδώ και αρκετά χρόνια.

Το κτήμα

Το κτήμα εκτείνεται σε δύο ενότητες σε απόσταση 4 χλμ. περίπου μεταξύ τους και ακόμα 3χλμ. από την θέση του Οινοποιείου.

Στην πρώτη θέση σε υψόμετρο 150 – 180 μ περιλαμβάνεται αμπελώνας 50 περίπου στρεμμάτων με τις ποικιλίες : Merlot, Ασύρτικο, Traminer και Chardonnay. H ηλικία των φυτών είναι μεταξύ 5-8 χρόνων.

Στην δεύτερη θέση και σε υψόμετρο 220-280 μ, η οποία έχει αποδειχθεί από επιστημονικής άποψης ιδιαίτερα κατάλληλη για αμπελοκαλλιέργεια (έχουν γίνει αυτοψίες από οινολόγους, εδαφοαναλύσεις και μετεωρολογικές παρατηρήσεις- μετρήσεις) υπάρχει έκταση 40 στρεμμάτων περίπου, που περιλαμβάνει αμπελώνες 10 ετών με τις ποικιλίες : Merlot, Sauvignon Blanc, Syrah και Ξινόμαυρο.

Όλα τα κτήματα αρδεύονται από νερό πηγών, άριστης ποιότητας, το οποίο ήδη εμφιαλώνεται αυτούσιο από γειτονική μικρή επιχείρηση, μέσω δημοσίου δικτύου και υπερκείμενης τεχνητής λίμνης.

Ένα κτήμα, με μια αύρα μοναδική, που στέκει αγέρωχα στα αρχαία υψώματα των περιχώρων της παλιάς μεγάλης Πέλλας. Στους δρόμους του Βορρά, που ρέουν ζωοδότες πηγές και ποταμοί, και φυσούν καθάριοι αέρηδες στις κοιλάδες της Ελλάδας.
Μια αστείρευτη πρόκληση - πρόσκληση για εξερεύνηση, περιπέτεια, αναψυχή.

Το οινοποιείο

Το 2002, σε ένα σταυροδρόμι, σε περίοπτη θέση με εκπληκτική θέα 360°, 3 χλμ. από την πόλη της Αξιούπολης, βρίσκεται το οινοποιείο – εμφιαλωτήριο ΑΚΡΟΘΕΑ. Ένα κτήριο, με έντονο αρχιτεκτονικό κάλλος και ιδιαίτερη αισθητική δεσπόζει της περιοχής, με θέα από τα σαλόνια του σχεδόν όλης της Κεντρικής Μακεδονίας. Το Μπέλες, η Όσσα, ο Χορτιάτης, ο Όλυμπος, το Βέρμιο, το Πάικο και η Τζένα συμπληρώνουν τον ορίζοντα στον επισκέπτη του χώρου.

bio-logo

Βιολογικός Οίνος

Τα Βιολογικά κρασιά, αποτελούν εδώ και μερικά χρόνια μεγάλη τάση στον παγκόσμιο αμπελώνα. Βιολογικό κρασί είναι το κρασί που παράγεται από σταφύλια που καλλιεργούνται σύμφωνα με τις αρχέςτης βιολογικής γεωργίας, η οποία συνήθως αποκλείει τη χρήση τεχνητών χημικών λιπασμάτων, παρασιτοκτόνων, μυκητοκτόνων και
ζιζανιοκτόνων.

Με αυτόν τον τρόπο, συνεχίζεται ο προαιώνιος τρόπος καλλιέργειας και παραγωγής του οίνου που στηριζόταν σε παραδοσιακές τεχνικές και γνώσεις στη χώρα μας. Σκοπός είναι η εξασφάλιση της καλύτερης δυνατής ποιότητας και η διατήρηση της αυθεντικότητας της γεύσης που έχει να μας προσφέρει η ελληνική γη, που «γεννά» σταφύλι και οίνο από την αρχαιότητα.

opened-door-aperture-2