Δανάη

Κόκκινο / Merlot / Syrah / Ελλάδα

Ώριμος ερυθρός οίνος, παλαιωμένος για ένα χρόνο σε μικρά δρύινα βαρέλια των καλύτερων γαλλικών Οίκων από ποικιλίες Merlot-Syrah

icon-1


ΧΡΩΜΑ

Κόκκινο

icon-4A

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

έντονη

icon-4B


ΟΞΥΤΗΤΑ

μέτρια

15,80

Δανάη - Η ιστορία

Ο βασιλιάς του Άργους, Ακρίσιος, είχε λάβει ένα χρησμό, σύμφωνα με τον οποίο θα τον σκότωνε ο εγγονός του. Γι’ αυτό, αποφάσισε να κλειδώσει την κόρη του, Δανάη, μαζί με την τροφό της σε μια υπόγεια φυλακή της οποίας οι τοίχοι είχαν επενδυθεί με μεταλλικές πλάκες. Τη Δανάη, όμως, ερωτεύθηκε ο Δίας, που μεταμορφώθηκε σε χρυσή βροχή και έτσι εισχώρησε, από μία χαραμάδα, στη φυλακή της. Από την ένωση αυτή γεννήθηκε ο Περσέας.

Γευστικά χαρακτηριστικά

Ώριμος, ερυθρός, ξηρός οίνος, με υψηλή οξύτητα, πλούσιος σε τανίνες και γεμάτο σώμα. Ωριμάζει για ένα χρόνο σε μικρά δρύινα βαρέλια των καλύτερων γαλλικών Οίκων και στη συνέχεια ακολουθεί παλαίωση στη φιάλη.

Έχει έντονη αρωματική ένταση και κάποια από τα βασικότερα αρωματικά χαρακτηριστικά είναι αυτά των μικρών κόκκινων φρούτων (φράουλα και τραγανό κεράσι), αρωματικών βοτάνων καθώς και τα μπαχαρένια, πιπεράτα αρώματα του βαρελιού. Πυκνή και έντονη γεύση, κρασί με ιδιαίτερο χαρακτήρα. 

 

Γιατί το επιλέγουμε, και
με τι να το απολαύσεις!

Ώριμος ερυθρός οίνος, παλαιωμένος για ένα χρόνο σε μικρά δρύινα βαρέλια των καλύτερων γαλλικών Οίκων από ποικιλίες Merlot-Syrah. Αν και η ντελικάτη του προσωπικότητα μας προδιαθέτει να το απολαύσουμε μόνο του, μπορεί άνετα να συνοδεύσει πιάτα με φίνα αλλαντικά, κρεατικά, ζυμαρικά και φυσικά κίτρινο τυρί.

Σερβίρεται στους 16-18ºC. Μπορεί να διατηρηθεί και να ωριμάσει στο μπουκάλι και πάνω 6 χρόνια.

Τα χαρακτηριστικά του

Βάρος 1,400kg
Παραγωγός Κτήμα/Οινοποιείο ΑΚΡΟΘΕΑ
Περιοχή Προέλευσης Κεντρική Μακεδονία , Αξιούπολη-Κιλκίς
Χώρα Προέλευσης Ελλάδα
Μονοποικιλιακό Όχι
Ποικιλία Merlot, Syrah
Ξηρότητα Ξηρός
Κατάσταση Ήπιος
Γευστικό Ταίριασμα Αλλαντικά, Κασέρι Κίτρινο, Κόκκινο και Λευκό Κρέας, Ζυμαρικά
Αλκοολικοί Βαθμοί 15,50%
Συσκευασία Χάρτινο Κιβώτιο 6 φιαλών,Χάρτινη Θήκη/Τσαντάκι 2 φιαλών, Ξύλινο Τσαντάκι 3 φιαλών
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Χρονιά 2012

Συνδιάστε το με...

opened-door-aperture-2