Πασιφάη

Kόκκινο / Merlot / Syrah / Ελλάδα

Το πιο εντυπωσιακό κόκκινο κρασί μας, παλαιωμένο σε δρύινα βαρέλια για αρκετά χρόνια, συνδυασμός ποικιλιών Merlot -Syrah

icon-1


ΧΡΩΜΑ

Κόκκινο

icon-4A

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

έντονη

icon-4B


ΟΞΥΤΗΤΑ

μέτρια

22,90

Πασιφάη - Η ιστορία

Όταν ο Μίνωας ζήτησε από τον Ποσειδώνα ένα θεϊκό σημάδι ότι μπορούσε να γίνει ο βασιλιάς της Κρήτης, αναδύθηκε από τη θάλασσα ένας πανέμορφος ταύρος για να τον θυσιάσει. Η ομορφιά του ταύρου όμως έκανε τον Μίνωα να τον λυπηθεί και να θυσιάσει άλλον ταύρο στη θέση του. (Επειδή ο ταύρος αναδύθηκε από την θάλασσα, πιστεύεται ότι ήταν ο ίδιος ο Ποσειδώνας. Μία άλλη θεώρηση λέει ότι ήταν ο ίδιος ο Δίας, καθώς οι Κρήτες πίστευαν πώς ο ταύρος ήταν η παρουσία του μεγαλύτερου από όλους τους Θεούς). Η οργή του Ποσειδώνα για τον εμπαιγμό του Μίνωα ενέβαλε στην Πασιφάη ερωτική μανία έτσι ώστε να ερωτευτεί παράφορα τον ταύρο. Η τελευταία διέταξε τον Δαίδαλο να κατασκευάσει ένα ξύλινο ομοίωμα μικρής αγελάδας κούφιο εσωτερικά προκειμένου έτσι να προκαλέσει τον ταύρο. Με την ένωση της Πασιφάης και του ταύρου γεννήθηκε ο Μινώταυρος (Αστέριος), που είχε σώμα ανθρώπου και κεφάλι ταύρου.

Γευστικά χαρακτηριστικά


Ερυθρός ξηρός οίνος, με υψηλή οξύτητα, έντονες τανίνες και μέτριο προς γεμάτο σώμα. Ωριμάζει σε δρύινα βαρέλια για αρκετά χρόνια και αργότερα παλαιώνει σε φιάλη.

Συναντάμε έντονα αρώματα ώριμων μικρών κόκκινων φρούτων (φράουλα, κεράσι, βατόμουρο) καθώς και μαύρων φρούτων (φραγκοστάφυλο, βύσσινο, ώριμα κεράσια καθώς και μούρα), μπαχαρικών και βανίλιας. Πρόκειται για ένα κρασί με πολύπλοκο χαρακτήρα, έντονα αρώματα και γεύσεις.


Γιατί το επιλέγουμε, και
πως το απολαμβάνουμε!

Το πιο εντυπωσιακό κόκκινο κρασί μας, παλαιωμένο σε δρύινα βαρέλια για αρκετά χρόνια, συνδυασμός ποικιλιών Merlot -Syrah. Αν και η ντελικάτη του προσωπικότητα μας προδιαθέτει να το απολαύσουμε μόνο του, μπορεί να συνοδεύσει κόκκινο κρέας, λουκάνικα, εκλεκτά αλλαντικά και αλμυρά τυριά.

Σερβίρεται στους 18ºC.

Τα χαρακτηριστικά του

Βάρος 1,400kg
Παραγωγός Κτήμα/Οινοποιείο ΑΚΡΟΘΕΑ
Περιοχή Προέλευσης Κεντρική Μακεδονία , Αξιούπολη-Κιλκίς
Χώρα Προέλευσης Ελλάδα
Μονοποικιλιακό όχι
Ποικιλία Merlot, Syrah
Ξηρότητα Ξηρός
Κατάσταση Ήπιος
Γευστικό Ταίριασμα Κόκκινο κρέας, λουκάνικα, εκλεκτά αλλαντικά και αλμυρά τυριά
Αλκοολικοί Βαθμοί 14,5%
Συσκευασία Χάρτινο Κιβώτιο 6 φιαλών,Χάρτινη Θήκη/Τσαντάκι 2 φιαλών, Ξύλινο Τσαντάκι 3 φιαλών
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Χρονιά  2015

Συνδυάστε το με...

opened-door-aperture-2